top of page

Лирекс Хай Тех АД подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“


Лирекс Хай Тех АД подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по проект BG16RFOP002-2.077-1442-C01 - Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19.


Периодът на изпълнение на договора е 3.2.2021 – 3.5.2021 г.


Основна цел на проекта е Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.


Чрез изпълнението на проекта Лирекс Хай Тех АД ще постигне положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19. Благодарение на полученото по настоящия проект по ОП "Иновации и конкурентоспособност" финансиране, дружеството ще затвърди своята стабилност в сегашната кризисна ситуация и предвид изградените през годините капацитет и клиентска мрежа, ще продължи да демонстрира постоянно положително развитие, запазване и създаване на нови работни места, увеличаване на броя на клиентите и разширяване на продуктовото си портфолио.

---------------------------------- www.eufunds.bg ------------------------------------


Проект BG16RFOP002-2.077-1442-C01 финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.дата: 4 Февруари 2021

Fugaku оглави класацията Топ500 за най-бързите суперкомпютри в света. Машината, базирана на ARM® технология, покори и останалите класации, мерещи производителността на суперкомпютрите, като зае челно място в HPCG (за работа с класически приложения), HPL-AI (за работа с приложения с изкуствен интелект) и Graph 500 (за интензивни натоварвания с данни). Така за първи път в историята един и същ суперкомпютър е номер едно едновременно в Top500, HPCG и Graph500.

Суперкомпютърът Fugaku ще се използва в промишлеността, в сферата на изкуствения интелект, при анализа на големи числа, в здравеопазването за борба с COVID-19 и др.


Прочетете повече за FUGAKU тук или тук. Можете да поискайте информация и от вашия личен търговец.


дата: 6 Ноември 2020

ИТ светът е пълен с непредсказуеми заплахи и ужаси, които често охлаждат кръвта на sysadmin-а, а катастрофата в базата данни е една от най-лошите.В това издание са ще намерите страшно добри ръководства и съвети за борба с най-лошите ви ИТ кошмари в базата данни.

  • Първи стъпки със сигурността на базата данни

  • Топ 5 инструмента за наблюдение на SQL сървър

  • База данни - истории на ужасите в реалния живот


Прочетете цялото списание. Вижте го тук или го поискайте от вашия личен търговец.


дата: 26 Октомври 2020

bottom of page